Повідомити про помилку

Звільненому заступнику міністра МВС Гогілашвілі загрожує до 8 років в'язниці

28 грудня 2021 19:35
Події
views 4421
shares 2
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомив ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков у Telegram.

Державне бюро розслідувань проінформувало Разумкова, що 20 грудня розпочало розслідування щодо можливого службового підроблення документів і перевищення службових повноважень ексзаступником голови МВС Олександром Гогілашвілі під час перетину блокпосту в Донецькій області. Тоді Гогілашвілі грубо спілкувався з поліцейським.

Читайте також. Арахамія «не бачить суспільного значення» у розслідуванні російського громадянства Гогілашвілі

Слідчі відкрили кримінальну справи за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (Перевищення влади або службових повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування).

Санкція статті передбачає максимальне покарання до 8 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Також ексзаступнику глави МВС закидають ч. 1 ст. 366 ККУ (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Стаття передбачає штраф до 4 250 гривень або обмеженням волі до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на такий самий термін.

Разумков також зазначив, що Офіс генпрокурора долучив звернення «Розумної політики» щодо можливого опору Гогілашвілі правоохоронцю до кримінальної справи про перевищення повноважень.

Коментарі

Інші новини по темi