Повідомити про помилку

ДБР допитає Єрмака у справі «Вагнергейту»

26 листопада 2021 10:21
Події
views 182
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державне бюро розслідувань планує днями допитати голову Офісу президента Андрія Єрмака щодо підготовки спецоперації із затримання «вагнерівців». Про це повідомив виконувач обов'язків голови ДБР Олексій Сухачов в ефірі програми «Право на владу» на каналі "1+1".

«Ми у своїй роботі керуємося фактами і доказами. На сьогодні жодного факту чи доказу інформації, про яку ви запитуєте (про причетність Андрія Єрмака – ред.), слідство не отримувало. Протягом днів ми будемо викликати пана Єрмака на допит. Чому ми робимо це сьогодні? Тому що ми очікуємо певну інформацію від наших колег із правоохоронних органів найближчими днями. Будемо запрошувати на допит пана Єрмака, про що повідомить, вважаю, суспільство він особисто і ми, якщо буде такий запит», – сказав Сухачов.


Він додав, що слідчий має право допитати будь-яку людину незалежно того, який статус вона має в нашій країні.

«Якщо буде необхідність, слідчий скористається наданим йому правом та викличе президента України на допит», — сказав Сухачов.

Нагадаємо, ДБР почало розслідування цієї справи ще у вересні 2020 року. А у вересні 2021 року Сухачов заявляв, що слідство все ще не отримало підтвердження інформації, що на території України проводилась така операція.

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера», в якій аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник ОП Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Коментарі

Інші новини по темi