Повідомити про помилку

ДБР: Порошенка чекає суд у день приїзду

12 січня 2022 23:27
Політика
views 1697
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявляє пресслужба ДБР.

У Державному бюро розслідувань заявили, що подали клопотання до Печерськог суду розпочати розгляд обрання запобіжного заходу для Петра Порошенка.

У відомстві підкреслили, що вважають необхідним, аби Печерський суд обрав тому запобіжний захід у вигляді арешту.

«Ухилення п'ятим Президентом України від виконання процесуальних обов'язків підозрюваного та від явки до суду може розцінюватись як один із ризиків, що надасть підстави слідчому судді для постановлення рішення про застосування найбільш суворого запобіжного заходу„, — йдеться в заяві бюро.

Нагадаємо, нещодавно суддю Печерського суду Віту Бортницьку, яка винесла рішення щодо арешту активів Порошенка, занесли до бази «Миротворець».

Тим часом, у партії «Європейська Солідарність» підтвердили, що очікують Петра Порошенка в Україні 17 січня.

У полісилі заявили про стеження за п'ятим президентом.

Сам Порошенко порадив Офісу президента «не витрачати кошти на незаконне зовнішнє спостереження і прослушку».

Порошенко заявив, що сам може інформувати Зеленського про «кожен крок, що наближає до дому».

«Так само не раджу владі лякати мене арештом прямо в аеропорту. Я повертаюся 17 січня о 9 ранку„, – цитує Порошенка сайт партії «Європейська солідарність».

Водночас адвокат Петра Порошенка Ігор Головань відповів на випад ДБР. Він заявляє, що Порошенко не був повідомлений про виклик до суду.

«ДБР на своєму сайті опублікувало черговий анонімний пасквіль. Петро Порошенко, виявляється, ухилився від явки до суду. Хто і коли викликав Петра Порошенка до суду, жалюгідні брехуни з ДБР не повідомляють. Тому що не викликали. Навпаки, до цього часу приховують текст ухвали про затримання„, — зазначив Головань.

Коментарі

Інші новини по темi