Повідомити про помилку

Суддю, яка арештувала активи Порошенка, занесли до «Миротворця»

12 січня 2022 12:10
Політика
views 3554
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Профайл судді Печерського райсуду Віти Бортницької доступний на сайті «Миротворець».

Її внесли до бази за «усвідомлені дії, спрямовані на руйнування судової системи України шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї».

Бортницьку назвали «співучасником злочинів із фабрикації кримінальних справ стосовно завідомо невинних осіб».

На «Миротворці» навели рішення судді, на основі яких прийшли до такого висновку. Ось кілька з них:

  • «Участь у фабрикації т.зв. „Справи про держзраду Порошенка“, кримінальне провадження №22016130000000212. Арешт майна;
  • Жовтень 2021 р. — відправила обвинуваченого у державній зраді та фінансуванні тероризму нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука під домашній арешт;
  • Без мотивації відмовляла у зміні запобіжного заходу Андрію Антоненку, а також відмовляла його адвокатам у доступі до результатів експертиз у справі;
  • Грудень 2019 р. — Печерський районний суд Києва закрив кримінальне провадження за звинуваченням колишніх народних депутатів фракції „Партія регіонів“ Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна в організації ухвалення „диктаторських законів“ 16 січня 2014 року. 

Центр „Миротворець“ — неурядова організація, що займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Заснований в рамках роботи волонтерської групи „Народний тил“ у 2014 році після початку російсько-української війни.

Коментарі

Інші новини по темi