Повідомити про помилку

Апеляційний суд залишив в силі рішення Вищого антикорупційного суду по справі Миколи Чауса

16 серпня 2021 12:36
Події
views 213
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Апеляційний суд Києва прийняв рішення по справі екс-судді Дніпровського суду столиці Миколи Чауса. Він залишив в силі рішення Вищого антикорупційного суду. Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі адвокат екс-судді Ростислав Кравець.

Апеляційний суд залишив Чауса під домашнім арештом.


«Апеляційні скарги щодо запобіжного заходу Миколі Чаусу прокурора і сторони захисту залишили без задоволення, а рішення без зміни»
, — повідомив адвокат.


Зазначимо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу на запобіжний захід Чаусу.


Нагадаємо,
що Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт. Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд 4 серпня.

НАБУ з 2016 року розслідує кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання великого хабаря суддею Дніпровського суду Києва Миколою Чаусом. Щодо нього у 2017 році суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проте тоді Чаус переховувався у Молдові, де просив політичного притулку. Після того, як Молдова відмовила йому у наданні притулку, екссуддю мали повернути до України. Проте незабаром його викрали з Молдови.


Національне антикорупційне бюро заявило, що Миколу Чауса незаконно доставили до офісу Служби безпеки України на Володимирській вулиці в Києві попри вимоги детективів НАБУ його віддати.


Служба безпеки України
31 липня заперечила, що викрала колишнього суддю, натомість заявляє, що гарантувала йому безпеку. Відомство вказує на те, що з травня 2021 року розслідує факти викрадення Чауса та його незаконне переправлення через державний кордон.


НАБУ з 2016 року розслідує кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання великого хабаря суддею Дніпровського суду Києва.


Коментарі

Інші новини по темi