Повідомити про помилку

Екссуддю Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт

5 серпня 2021 10:40
Події
views 236
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Екссуддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт. Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд 4 серпня. Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Суд відхилив клопотання прокурора НАБУ про взяття під варту, натомість обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету», — сказала речник ВАКС Олеся Чемерис.

Деталі домашнього арешту вирішуються. Із зали суду Миколу Чауса вже випустили.

НАБУ, яке напередодні затримало його і помістило в ізолятор тимчасового утримання, просило про тримання під вартою.

Антикорупційне бюро розслідує справу за фактом вимагання та одержання колишнім суддею великого хабаря. 2017 року суд заочно обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що минулого тижня Миколу Чауса, який чотири роки переховувався від правосуддя у Молдові і звідки його викрали у квітні, виявили у Вінницькій області.


Пізніше у НАБУ повідомили, що затриманого екссуддю «перехопили» співробітники СБУ. Там опублікували відео гонитви за мікроавтобусами, в одному з яких, ймовірно, перевозили Чауса.


У соцмережах навіть з'явилися чутки про «штурм» будівлі СБУ представниками НАБУ.


У СБУ, яка розслідує справу про зникнення Чауса в Молдові, натомість заявили, що не викрадали Чауса в НАБУ, а рятували його від викрадення.


У НАБУ ж вважають, що те, що співробітники СБУ приховували інформацію про місцеперебування екссудді, може означати перевищення ними службових повноважень.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi