Повідомити про помилку

Почався суд над Чаусом

4 серпня 2021 16:50
Політика
views 1422
shares 0
comments 3
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Вищий антикорупційний суд розпочав засідання з розгляду обрання запобіжного заходу екс-судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу. Його хочуть взяти під варту. Про це заявив адвокат Чауса Ростислав Кравець на своєму Ютуб-каналі вночі проти 4 серпня.

За словами адвоката, СБУ передала колишнього суддю НАБУ «спокійно, без ексцесів».

«Я підозрюю, що в них була завчасна домовленість, але хоча б так. Зараз Миколу Чауса відвезли до ізолятора тимчасового утримання СБУ, завтра його доправлять до суду. В принципі, ми будемо продовжувати готуватися до завтрашнього засідання і будемо старатися довести невинуватість Миколи Чауса у цій справі», – заявив Кравець.

Національне антикорупційне бюро заявило, що Миколу Чауса незаконно доставили до офісу Служби безпеки України на Володимирській вулиці в Києві попри вимоги детективів НАБУ його віддати.

Служба безпеки України 31 липня заперечила, що викрала колишнього суддю, натомість заявляє, що гарантувала йому безпеку. Відомство вказує на те, що з травня 2021 року розслідує факти викрадення Чауса та його незаконне переправлення через державний кордон.

НАБУ з 2016 року розслідує кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання великого хабаря суддею Дніпровського суду Києва.

Рішення прийме суддя Володимир Воронько. НАБУ просить заарештувати Чауса.

Коментарі

Інші новини по темi