Повідомити про помилку

Байден поспілкується із Зеленським перед переговорами з Путіним

6 грудня 2021 20:48
Політика
views 561
shares 15
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Сполучених Штатів Джо Байден проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Розмова лідерів двох країн відбудеться перед розмовою Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це у понеділок, 6 грудня, повідомило видання Independent із посиланням на високопоставленого чиновника Білого дому. За словами політика, Байден планує «погодити своє послання» та провести розмову з «єдністю та сильною трансатлантичною солідарністю».

Представник Білого дому також зазначив, що американський президент планує у першу чергу висловити занепокоєння через накопичення російської військової техніки та військовослужбовців біля кордонів України. Також вони мають обговорити й інші важливі питання, такі як «стратегічна стабільність, кіберпростір та ядерна програма Ірану».


«Президент вестиме це обговорення так само, як і в минулих бесідах з Путіним – професійно і відверто. Він чітко роз'яснить – без риторичних розмахів або виляння пальцями, що США готові зробити як у плані стримування, так і в плані дипломатії»
, – сказав чиновник.

Переговори Путіна та Байдена мають відбутися увечері у вівторок, 7 грудня. Зустріч, яка стосуватиметься зокрема України, відбудеться в онлайн-форматі.

Коментарі

Інші новини по темi