Повідомити про помилку

7 грудня президент РФ Володимир Путін і президент США Джо Байден проведуть переговори

6 грудня 2021 12:29
Політика
views 217
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президенти РФ і США Володимир Путін і Джо Байден проведуть переговори по відеозв'язку 7 грудня. Вони, зокрема, обговорять ситуацію біля кордонів України.

Одним з головних приводів організації переговорів стала загроза вторгнення Росії в Україну, яка за найгірших сценаріїв може призвести до третьої світової війни. В Україні навіть прогнозують дату атаки армії РФ – за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, вторгнення може статися наприкінці січня.

«Зараз у постійній готовності перебуває 41 батальйонно-тактична група, з яких 33 – на постійній основі, 8 додатково перекинуто до Криму. Сумарна кількість військ, які можуть бути залучені для ескалації – 94,3 тисячі людей», – сказав Резніков, додавши, що ЗСУ зміцнюють позиції на найнебезпечніших напрямках.


У Кремлі стверджують, що не збираються вторгатися в Україну, а війська стягують до своїх кордонів через загрозливе розширення НАТО на схід. За словами президента РФ Володимира Путіна, незважаючи на попередження та прохання Росії, інфраструктура НАТО все ж таки підійшла до її кордонів. Як приклад він навів системи ПРО у Польщі та Румунії.

Водночас президент Росії позначив «червоні лінії», через які Москва не піде на компроміс. Як заявив Путін, РФ не прийме розширення військової інфраструктури НАТО на територію України.

Занепокоєння Кремля викликає і те, що до Чорного моря регулярно заходять військові кораблі США та Великої Британії, а Україна проводить спільні навчання з НАТО та ЄС, а також планує будувати нові військові бази за участю західних партнерів.

Будівництво баз підтвердив і Олексій Резніков.

Коментарі

Інші новини по темi