Повідомити про помилку

Байден зателефонував Джонсону, Макрону, Меркель і Драгі напередодні переговорів з Путіним

7 грудня 2021 11:54
Політика
views 511
shares 7
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент США Джо Байден напередодні переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним зателефонував лідерам Великої Британії, Італії, Франції та Німеччини, щоб обговорити агресивну поведінку Росії щодо України. 

Борис Джонсон, Маріо Драгі, Еммануель Макрон та Ангела Меркель розділили занепокоєння нарощуванням військ РФ поблизу українського кордону та дедалі жорсткішою риторикою Росії. Про це йдеться на сайті Білого дому.


Зокрема, прем'єр-міністр Великобританії Джонсон пообіцяв, що й надалі використовуватиме всі економічні та дипломатичні інструменти, які є у розпорядженні країни, для запобігання будь-якій російській агресії проти України.

Лідери Франції, Німеччини та Італії погодилися зі своїм британським колегою, підкресливши, що Європі необхідно виступити єдиним фронтом перед російськими загрозами і ворожістю.

У розмовах з Байденом усі сторони підкреслили свою відданість суверенітету та територіальній цілісності України. Крім того, президент США та європейські лідери домовилися про тісний зв'язок команд. Зокрема, через консультації з союзниками з НАТО та партнерами з ЄС.

Коментарі

Інші новини по темi