Повідомити про помилку

Байден виключив військову протидію вторгненню Росії до України

8 грудня 2021 19:18
Політика
views 520
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент США Джо Байден виключає, що Вашингтон може застосувати військову силу для протидії вторгненню Росії до України. За його словами, ця ідея неактуальна. Про це Байден заявив журналістам у середу, 8 грудня.

«Ідея того, що Сполучені Штати в односторонньому порядку застосують силу для протидії вторгненню Росії до України, зараз не актуальна», — зазначив Байден.

Водночас американський лідер наголосив, що в разі вторгнення Росії доведеться зіткнутися з найжорсткішими санкціями.


Нагадаємо, 7 грудня відбулися переговори лідерів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна за допомогою закритого каналу відеозв'язку. Байден попередив президента Російської Федерації про рішучі економічні та інші заходи у разі посилення воєнної активності на кордоні з Україною.

Як сказав радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, Байден відмовився йти на поступки Путіну у питанні перспектив вступу України в НАТО.

Салліван не зміг сказати, чи Путін остаточно вирішив нападати на Україну. Водночас радник з нацбезпеки припустив, що Путін може відмовитися від планів вторгнення в Україну в обмін на запуск «Північного потоку-2».

Також США мають намір надати Україні додаткову оборонну допомогу.

Коментарі

Інші новини по темi