Повідомити про помилку

Байден під час переговорів із Путіним пригрозив рішучими заходами в разі вторгнення в Україну

7 грудня 2021 20:52
Політика
views 554
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент США Джо Байден провів сьогодні захищений відеодзвінок з президентом Росії Володимиром Путіним. В ході переговорів американський лідер пригрозив рішучими економічними та іншими заходами в разі вторгнення в Україну. Про це повідомляє пресслужба Білого дому

Також сторони зачепили й інші питання, що стосуються їхніх країн. Так, Байден заявив, що США та європейські партнери стурбовані ескалацією навколо України.

«Він ясно дав зрозуміти, що США та наші союзники дадуть відповідь рішучими економічними та іншими заходами у разі військової ескалації», – йдеться в повідомленні.


Крім того, американський лідер заявив про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Він закликав Путіна повернутися до дипломатичного шляху рішення та припинити ескалацію.


«Два президенти доручили своїм командам вжити заходів, і США робитимуть це у тісній співпраці з союзниками та партнерами»
, – наголошується в пресрелізі.

Також Путін і Байден обговорили стратегічну стабільність, кібербезпеку та спільну роботу з регіональних питань, зокрема щодо Ірану.

Коментарі

Інші новини по темi