Повідомити про помилку

Alina Pash викрили в підробці довідки про легальний візит у Крим

14 лютого 2022 14:51
Події
views 3074
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Український громадський та політичний діяч Сергій Стерненко заявив, що переможниця Національного відбору на Євробачення 2022 Аліна Паш підробила довідку про перетин кримського кордону. На заяву вже відреагувало «Суспільне», яке зв'язалося з Державною прикордонною службою України з проханням надати офіційну інформацію про візити виконавиці до окупованого Криму.

Відповідне повідомлення з'явилося на Facebook-сторінці Стерненка. Згідно з інформації, наданій автору з власних джерел у ДПСУ, співачка потрапила на територію півострову з боку Росії.

«Так, громадянка України Аліна Іванівна Паш 11.08.2015 рейсом Київ-Москва залишила територію України. Повернулась вона назад авіарейсом Домодєдово-Київ тільки 14.08.2015. В окупованому Криму вона перебувала 12.08.2015. Відповідно, після прибуття до Москви, скориставшись російськими авіалініями, співачка потрапила у окупований Крим, порушивши правила перетину державного кордону України„, – йдеться в повідомленні.

Стерненко також нагадав, що підробка документів є кримінальним правопорушенням, тому він готовий звернутися до правоохоронних органів з проханням відкрити кримінальне провадження.

Активіст додав, що в «документі» зазначено про «державний кордон України» з Кримом, а це неприпустима термінологія, бо юридичною мовою означає визнання півострова частиною Росії.

«Держкордон у нас може бути тільки з іноземною державою. А оскільки Крим — окупована російською федкрацією територія України, ДПСУ та інші державні органи використовують терміни „адмінмежа“ або „адмінкордон“, – каже Стерненко.


Стерненко закликав Державну прикордонну службу України ще раз перевірити поїздку співачку, Аліну Паш – виступити із заявою про фальсифікацію довідки, а Суспільне – скасувати результати добору на Євробачення.

Пізніше „Суспільне“ звернулося до ДПСУ для перевірки довідки. Представники „Суспільного“ наголосили, що не підписуватимуть угоду щодо участі в „Євробаченні“ з Аліною Паш до завершення перевірки та з'ясування фактів.

„У зв'язку з отриманою інформацією від громадян про можливу підробку наданої довідки про перетин державного кордону з Кримом командою Alina Pash, Суспільний мовник звертається до ДПСУ та просить підтвердити або спростувати факт підробки документа державної служби“, – сказано на сторінці Suspilne Media.

Там також наголосили, що саме наданий документ нібито від Державної прикордонної служби став підставою для продовження участі Alina Pash у Національному відборі.

Нагадаємо, що Аліна Паш стала переможницею національного відбору на „Євробачення-2022“ із треком „Тіні забутих предків“. Вона отримала загалом 15 балів: 8 від журі і 7 – від глядачів. Друге місце посів гурт Kalush Orchestra (6 балів від журі і 8 від глядачів), а третє – Wellboy (7 і 6 балів відповідно).

Одразу після цього, учасники гурту Kalush Orchestra, які посіли друге місце, заявили про фальсифікації, передає „Суспільне“. Гурт каже, що „думатиме про суд“, і вимагає в організаторів нацвідбору показати результати глядацького голосування.

Коментарі

Інші новини по темi