Повідомити про помилку

На Євробачення від України поїде Аліна Паш

12 лютого 2022 22:55
Шоу-бізнес
views 1622
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає «ДМ».

12 лютого, у фіналі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення» перемогла співачка Alina Pash (Аліна Паш) з піснею «Тіні забутих предків».

Паш отримала від глядачів 7 балів і від журі 8 балів.

Друге і третє місця посіли Wellboy і Kalush Orchestra.

Фінальний концерт наживо транслювали на платформах Суспільного – в ефірах «UA: Першого» і радіо «Промінь» та у соцмережах. Це перший нацвідбір із 2016 року, який Суспільне проводить у партнерстві з переможцями мистецького конкурсу – компанією Friends Production.

Раніше нацвідбір повністю організовував телеканал СТБ.

У фіналівиступали 8 учасників, яких оргкомітет обрав із майже 300 заявок: гурт Cloudless з піснею All be alright out now, співак Michael Soul з піснею Demons, гурт Our Atlantic з піснею «Моя любов», соул-виконавець Barleben з піснею Hear My Words, гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania, поп-діва Roxolana з піснею Girlzzzz, співак Wellboy з піснею Nozzy Bossy та співачка Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків».

Від журі 1 бал отримав Cloudless, 2 бали – Michael Soul, 3 бали – Roxolana, 4 бали –  Barleben, 5 балів – Our Atlantic, 6 балів – Kalush Orchestra, 7 балів –  Wellboy, 8 балів – Alina Pash.

Від глядачів 1 бал отримав – Michael Soul, 2 бали – Our Atlantic, 3 бали – Barleben, 4 бали – Cloudless, 5 балів – Roxolana, 6 балів – Wellboy, 7 балів –  Alina Pash, 8 балів – Kalush Orchestra.

Нагадаємо, організатори відбору раніше заявляли, що не бачать проблем в тому, що Паш виступала в окупованому Криму.

«Відеоінтерв'ю Alina Pash, яке зараз у мережі наводиться як доказ порушення вимог нацвідбору, не містить жодного факту, що підтверджує порушення фіналісткою правил перетину кордону України„, – йдеться у заяві.

У компанії пояснили, що не є правоохоронним органом, перевірку фактів порушення здійснювали виключно з відкритих джерел та на основі отриманих від учасників гарантій.

Водночас на Суспільному виголосили, що опрацювали анкети, подані на участь у національному відборі, і перевірили їх на відповідність вимогам, передбаченим правилами національного відбору.

Співачка Паш тоді заявила, що не порушувала законодавство України та вимоги конкурсу: її виступ у 2015 році нібито відбувався на приватному заході українців у Криму, а кордон вона перетинала з боку  України.

Все почалося з того, що телеведуча Катя Осадча у програмі «Світське життя» запитувала співачку Alina Pash про те, що та «залітала у Крим через Москву, що суперечить закону України».

Також на своїй Facebook-сторінці співачка раніше писала щодо своїх поїздок до окупованого Криму та Москви. 

За незаконне відвідання Криму Аліна Паш додана у «Миротворець».

Коментарі

Інші новини по темi