Ви помиляєтесь.

Якщо ви думаєте, що останні події – це різні і непов'язані речі. Ні, я не про те, що їх поєднує 95 Квартал. Я про стратегію, причому не Зеленського, а Москви.

І ще – якщо ви думаєте, що росія хоче знищити Україну і назвати тут територію на зразок «Малоросія» чи «Новоросія». Росія тут хоче бачити Україну, але – іншу.

Це не нова стратегія, ми її вже бачили з 1991 до 2014 року, а до того – й поготів. Вона називається «ми ж любимо Україну, але ми – не бєндєровци».

А ще ви помиляєтеся, якщо думаєте, що дозвіл на показ «Сватів» — це особиста забаганка Зеленського, така собі помста за образу. Ні, бо московський гуманітарний продукт ніколи не робили просто так, для споглядання. Завжди, у будь-яких проявах, цей продукт – ідеологічний та пропагандистський. Що читали українці та українки на зламі століть? Правильно, Донцову та інших суперписьменників. Що дивилися українці? Мєнтів і субпродукти – всякі «Убойниє отдєли», «Маросєйки», і навіть комедійні серіали, що дійшли до недавнього майбутнього.

Чому це все? Бо це – гуманітарна сфера, це – фундамент, на якому формується ідентичність, асоціації та оте приснопам'ятне «єдінство».

До чого тут хор імені Вєрьовки? До того, що культурна межа між українцями та московитами, яка ледь-ледь вимальовувалася, знову стирається. Ми ж сміємося національними хорами (!) з однакових, подібних речей. До чого тут Сивохо? Бо у нього ця межа не вимальовувалася ніколи. А зараз він – радник секретаря РНБО.

Так, шановні. Якщо подумати, то призначення Сивохо – цілком правильне, але не з погляду України. Бо гуманітарна сфера – це і є основа безпеки. Те, що В'ятрович розумів давно, більшість не розуміє і донині. Єдина річ, яка майже незворотня – це ленінопад. Хоча, я не здивуюсь, якщо зворотня… ну у нас війна в головах, як сказав новопризначений радник.

І Україна потрібна росії – ота Україна, де буде знову сало, вишиванка, тупі козаки з оселедцями та жодного спротиву. Щоб знову Ані Лорак співала в палаці «Україна», а з нею – Кіркоров. Ось уже пробу з заїзду до Києва зняв один з головних пропагандистів федерації – той, що був колись «кадетом» у серіалі.

І не просто Україна потрібна росії, а ще й треба вказати, як правильно любити її. Бо ж всякі деенерівці теж її люблять, просто не таку, як бандєровци, а іншу. І по-іншому, щоб разом з росією, разом у спільній домовині. І Сивохо, як радник з питань реінтеграції, знає цю любов на сто відсотків.

Бо він її любить так, як сказали йому в КВН. А там все правильно, по-братськи.

А ви всі — ні, ви — помиляєтесь.

---

Телеграм-канал https://t.me/kolybabloginfo

Блог https://mkolyba.wixsite.com/kolybablog