Звільнення Кличка з посади голова КМДА – подальший логічний крок до монополізації Влади в країні. По суті, сьогодні напередодні місцевих виборів місцеві еліти отримали чіткий загрозливий сигнал: або на наступних місцевих виборах ви підтримуватимите/обиратимите наших ставлеників, або навіть якщо ваші кандидати переможуть, ми їх знищимо.

Для цього у Президента є всі важелі, включаючи вівторкові зміни до Конституції, якими розширяється вплив Зеленького на силовиків. Тому «місцеві еліти» ваш єдиний варіант – терміново, взявши «дари,» рухатись в бік Офісу Президента і спробувати домовитись.

Звісно, кожний обиратиме свій шлях, але всі вони чудово розуміють, що домовлятися з авторитаристами – невдячна справа.

Що стосується столиці то тут ситуація ще далеко не ясна. Сьогодні це лиш чергова битва у великому протистоянні, які останні місяці ідуть між Офісом Президента та Кличком

З одного боку схема, яку затіяв Богдан ідентична тому, якою Янукович зґвалтував місцеве самоврядування у столиці, нав'язавши киянам Попова. А з іншого боку є одна суттєва різниця.

У далекому 2010 році, Черновецький перед звільненням призначив Олександра Попова своїм першим заступником. І саме на цій підставі Уряд Азарова звільнивши Черновецького призначив в.о. Попова.

Наразі Офіс Президента не зміг навязати Кличку свого ставленика і то ситуація із тим хто буде в.о. замість Кличка не зрозуміла. З одного боку Кличко має 9 замів, а з іншого у більшості це віддані йому люди, які навряд чи будуть штрейкбрехерами.

Та і в Київраді ситуація зовсім не та, яка була на початку літа. Кажуть за ці декілька місяців Кличко провів індивідуальну бесіду із більшістю депутатів, що дозволило йому станом на сьогодні зберегти більшість у міській раді. При чому, ця більшість тепер базується не тільки на його фракції. Допомогу нібито готові надати як традиційні союзники із Єдності так і депутати з фракції «Свободи.»

Окрім того Кличко декілька тижнів тому назад зробив хід конем, коли переєстрував юридичну адресу КМДА в одному із приміщень на Лукянівці.

Тому, коли завтра призначений КабМіном гяулятер прийде на Хрещатик, йому чемно пояснять, що його місце на Лукянівці.

І поки гяуляйтер буде намагатися встановити контроль Кличка буде час аби через сесію створити виконком і перерозподіливши оперативно на свою користь організаційні та фінансові ресурси в столиці.

Ну і найголовніше. Сьогоднішні події в столиці засвідчили, що нова влада не впевнена, що зможе організувати переможні вибори міського голови.

У них банально не має кандидата, який би хоч на половину у своїх рейтингах міг наблизитись до рівня Кличка.

Якби була така впевненість у своїх силах, то вони б просто оголосили перевибори у столиці.

Найгірше у всій цій історії, те що звільненням Кличка Зеленський не намагається покращити їхній комфорт. Навпаки, після цього рішення є загроза, що матеріальні та фінансові активи столиці віддадуть на розграбування бізнес партнерам керівника Офіса Президента, а отже ситуація в столиці значно погіршиться.

Це погіршення кияни відчують на собіі тому вони не пробачать Офісу Президента такої наруги
До речі, переконаний, що Кличко у боротьбі з авторитаризмом має повне право розраховувати на підтримку політиків першого ешелону.

Бо наразі мова іде не тільки персонально про захист мера Кличка, але і про захист місцевого самоврядування в Києві та Україні в цілому.

Ляшко та Гройсман свою підтримку киянам вже висловили. Сподіваюсь підтримають киян партії ЄС, Голос, Самопоміч, Свобода та Батьківщина

Тому ставити крапку у цьому протистоянні ще зарано — серйозна боротьба тільки починається