Повідомити про помилку

У Кремлі оцінили перспективи зустрічі Зеленського і Путіна

17 жовтня 2021 15:21
Політика
views 792
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав поганими перспективи зустрічі лідерів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського. У цьому він звинуватив Україну. Про це він сказав в ефірі одного з російських телеканалів, передає Інтерфакс.

Він поскаржився на українську владу, мовляв, вона не виконує домовленості щодо Донбасу.

«Поки особливих перспектив для цієї розмови не проглядається, знову ж таки, через дії української влади. Саме вони зараз проводять законопроєкт про так званий перехідний період, який де-факто означатиме вихід Києва з Мінських домовленостей. Тому поки перспективи (зустрічі Зеленського і Путіна. – Ред.) погані», – сказав Пєсков.

Також Кремлю не подобається, що Зеленський називає Росію стороною конфлікту на Донбасі.

«Учасники конфлікту описані в Мінському комплексі заходів, який є документом ООН. І, відповідно, якщо президент України не визнає документ ООН і де-факто ставить під сумнів підпис президента України під цим документом, ну, як тут можна спілкуватися», – сказав він.

Пєсков також прокоментував перспективи «нормандської зустрічі». Він знову завів «стару платівку», мовляв, спочатку потрібно виконати домовленості щодо Донбасу, а потім зустрічатися. Хоча він забув згадати, що Росія не виконує навіть перших пунктів «Мінська».

Коментарі

Інші новини по темi