Повідомити про помилку

Посол України повідомила, що підготовка візиту Зеленського у США виходить на фінішну пряму

6 серпня 2021 10:32
Політика
views 101
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що підготовка візиту Президента Володимира Зеленського у США виходить на фінішну пряму. Про це посол повідомляє на своїй Facebook-сторінці.

«Поки Київ спав, ми провели на літак до Києва міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака після двох надзвичайно інтенсивних днів у Вашингтоні», — розповіла Маркарова.


За її словами, змістовні зустрічі відбулися з радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Саліваном та державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

«У пріоритеті — підготовка візиту президента України Володимира Зеленського та його зустріч з президентом США Джо Байденом 30 серпня», — написала вона.

Також відбулися зустрічі з друзями України в Конгресі, членами українського кокусу — впливовими сенаторами: Джин Шахін, Крісом Мерфі, Джимом Рішем, Роджером Вікером, Бобом Менендесом, Бенджаміном Кардіним та конгресменом Бредом Шерманом, з якими обговорили широке коло питань і ще раз окреслили спільні плани, базовані на міцній двопартійний підтримці України.

Окремо зустрілись із представниками провідних інформаційно-аналітичних центрів Вашингтона.

«Як сказав міністр, тепер у нас буде три тижні „тихої дипломатії“, коли ми разом з американськими партнерами будемо працювати над реалізацією обговорених конкретних планів щодо зустрічі лідерів України та США. Виходимо на фінішну пряму підготовки візиту №1», — підкреслила Маркарова.

Коментарі

Інші новини по темi