Повідомити про помилку

Директор ЦРУ Бернс таємно зустрічався з лідером талібів, — Washington Post

24 серпня 2021 14:10
Таліби
views 531
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Повідомляється, що у понеділок, 23 серпня, директор ЦРУ Вільям Бернз провів таємну зустріч у Кабулі з фактичним лідером руху «Талібан» Абдулом Гані Барадаром. Про це заявляє Washington Post.

Барадар протягом останніх двох років був переговорником талібів з США та урядом Афганістану у столиці Катару Досі. Він вважається правою рукою засновника руху «Талібан» мулли Омара. Серед талібів він користується авторитетом. Його кличуть мулла Барадар.

Про секретну зустріч, яка може виявитись найвищим рівнем представлення США на переговорах з талібами, зокрема адміністрації 46 президента Джо Байдена, повідомили американські високопосадовці на умовах анонімності.

У ЦРУ відмовилися коментувати можливий факт зустрічі. 

Імовірно, якщо сторони проводили зустріч, то обговорювались обставини та строки евакуації.

Нагадаємо, 23 серпня у інтерв'ю Sky News речник талібів Сухайл Шахін заявив, що продовження евакуації з аеропорту Кабулу після 31 серпня «матиме наслідки» для США та Великобританії.

«Це червона лінія. Президент Байден оголосив, що 31 серпня вони виведуть усі свої військові сили. Тож якщо вони продовжать це ( евакацію, — ред), це означає, що вони продовжують окупацію, хоча в цьому немає необхідності», — сказав речник талібів.

Зазначимо, того ж дня у CNN заявили, що починаючи з понеділка 23 серпня, в аеропорт Кабула для евакуації допускатимуть виключно громадян США, НАТО та власників грін-карт.

Коментарі

Інші новини по темi