Повідомити про помилку

Франція: партія Саркозі вперше обрала кандидатом в президенти жінку

5 грудня 2021 17:22
За кордоном
views 420
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише DW.

Кандидаткою у президенти Франції від консерваторів — Республіканської партії — стала Валері Пекрес — очільниця французького регіону Іль-де-Франс, до якого входить Париж. 

На конгресі Республіканської партії у суботу, 4 грудня, Пекрес з підтримкою майже 61% делегатів перемогла іншого претендента, депутата-республіканця Еріка Чіотті.

Пекрес дотримується консерватизму у питаннях імміграції та правопорядку. Зокрема, вона обіцяє скоротити удвічі кількість дозволів на проживання для мігрантів з країн, що не входять до ЄС, та заборонити жінкам, які супроводжують своїх дітей у школу, носити хіджаб.

Пекрес сама себе характеризує як «на третину Тетчер, на дві третини Меркель» (маються на увазі колишня прем'єрка Великобританії Маргарет Тетчер та канцлерка Німеччини Анґела Меркель. 

Вибори у Франції мають відбутися у квітні 2022 року. Згідно з останніми опитуваннями громадської думки, 54-річна Пекрес на майбутніх виборах набирає близько 11 відсотків голосів. Цього не достатньо, аби розраховувати на перемогу.

Чинний президент країни Еммануель Макрон поки що офіційно не оголошував про намір брати участь у боротьбі за другий термін.

Про намір брати участь в президентських виборах заявили вже десятки політиків. Зокрема, у вересні це зробила 62-річна мерка Парижа Анн Ідальго. Також за президентство знову познамагається лідерка Нацонального Фронту Марін Ле-Пен

Коментарі

Інші новини по темi