Повідомити про помилку

«Странно виглядає, що державне телебачення говорить про тиск держави», — Зеленський про заяву Барчук

20 жовтня 2021 21:31
Політика
views 1478
shares 8
comments 3
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися
Про це президент Володимир Зеленський заявив на пресконференції в Черкасах.
 
Журналістка попросила його прокоментувати заяву Мирослави Барчук щодо тиску Офісу президента на канал.
 
«Вибачте, при всій повазі, я не знаю, хто така... пані Барчук, висказали?» — відповів він.
 
«В цілому странно виглядає, що державне телебачення говорить про тиск держави„, — сказав Зеленський.
 
«Я не зовсім розумію, до чого тут я і Офіс президента, але я розумію, що це хайп. Ми нічого не погоджуємо, жодних списків. Тим паче телеканалу суспільного мовлення. Щодо депутатів, то вони можуть ходити або не ходити на ті чи інші ефіри. Мені здається, що вони вільні люди. Але якщо потрібно, щоб я звернувся до голови фракції „Слуга народу“ Давида Арахамії, і щоб він тиснув на депутатів, що вони обов'язково повинні ходити до цієї пані, то я можу звернутися. Якщо він скаже, що так можна у них, що такі правила, що вони обов'язково, як солдати, мають туди приходити — ок», — прокоментував Володимир Зеленський.
 

На «Суспільному випустили заяву, в якій зазначили, що вважають неприпустимим, коли представники будь-якої політичної сили намагаються прямо чи опосередковано впливати на формування складу учасників токшоу. Склад учасників формується за принципом дотримання журналістських стандартів неупередженості, збалансованості й представлення позицій усіх сторін суспільної дискусії на визначену тему.

Нагадаємо, Барчук стверджує, що Михайло Подоляк з Офісу президента вимагав недопустити до ефіру Гео Лероса, колишнього нардепа-"слугу“, який опублікував плівки про корупцію брата чинного голови ОПУ Андрія Єрмака та був виключений з фракції.

Михайло Подоляк заперечив тиск на журналістів.

На запитання видання Liga.net, чи ставив ОП журналістам зазначений ультиматум, Подоляк відповів:

Ні. Але ще раз скажу – вибір ходити чи не ходити на такі ефіри (ефіри, які мають вкрай незначні індекси популярності) роблять для себе самі депутати“.

 
 
 

Коментарі

Інші новини по темi