Повідомити про помилку

Володимир Зеленський заявив, що вступу України до НАТО протидіє не лише Росія

17 лютого 2022 14:30
Політика
views 963
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський заявив, що коли українська держава хоче говорити про свою незалежність, у багатьох інших країн є якісь «свої зацікавленості». За його словами, Україні дуже складно бути незалежною.

Про це президент заявив під час спілкування з представниками ЗМІ у Маріуполі, що на Донеччині, повідомляє пресслужба Офісу глави держави. Він наголосив, що українці обрали курс на членство в Альянсі заради своєї безпеки, і наша країна вже довгий час рухається до цієї мети.

«І це не філософське питання, а є конкретні причини – через протидію і Росії, яка не хоче, щоб Україна була членом НАТО, і деяких країн – членів Альянсу. І в цьому немає жодних секретів», – сказав він.


Зеленський додав, що питання вступу до НАТО є одним із тих факторів, через які на Україну чиниться тиск. Наприклад, Кремль на даний момент використовує цю ситуацію як виправдання, чому російські війська стоять на українських кордонах. При цьому, за його словами, деякі європейські країни «підіграють їм у цьому».

Президент наголосив, що у цьому питанні не варто перекручувати факти, оскільки саме Росія окупувала українські території і саме вона стягнула до наших кордонів своїх військових.

Крім того, він зазначив, що курс України на НАТО закріплений у нашій Конституції, і на сьогоднішній день можливість винесення цього питання на всеукраїнський референдум не розглядається.

Коментарі

Інші новини по темi