Повідомити про помилку

Зеленський про ситуацію на кордоні: Ми не бачимо відведення російських військ

16 лютого 2022 21:05
Події
views 238
shares 29
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський не вважає, що Росія почала відведення своїх військ від українського кордону. На його думку, російська сторона проводить ротації. Про це стало відомо з його заяви на спецмарафоні до Дня єдності.

 

За словами глави держави, зараз ситуація контрольована біля кордонів України з Росією та Білоруссю, а також на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями.

 

«Ми не бачимо змін. Ми бачимо скупчення військ – воно не змінюється за останні тижні. Ми бачимо ті чи інші ротації – я не назвав би їх відведенням військ із боку Росії. Ми не можемо це констатувати», – сказав Зеленський.

 

Президент зазначив, що поки що радіти рано і не варто робити жодних попередніх висновків. А констатуватиме відвід Україна тоді, коли це станеться.

 

 

Таку ж заяву зробив і міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю Reuters. Він уточнив, що 16 лютого українська розвідка надала доповідь, де немає доказів, що Росія почала відводити війська.

 

За даними українських військових, біля кордонів зосереджено близько 140 тисяч військових разом із незаконними збройними формуваннями на Донбасі та силами РФ у Білорусі. Зокрема наземні війська становлять 125 тисяч жителів.

 

«Ми не можемо підтвердити цю інформацію (про відведення) об'єктивними показниками. Це не підтверджується ані даними української розвідки, ані даними розвідувань наших стратегічних партнерів», – сказав міністр.

 

Резніков уточнив, що під відведенням мається на увазі не «міграція» військових з одного району до іншого, а повернення як солдатів, так і техніки до пунктів постійної дислокації.

 

Відведення військ РФ від кордонів України не підтверджує і американська розвідка, про що сказав держсекретар США Ентоні Блінкен.

 

«Ми не бачили ні відступу, ні відведення російських військ від кордонів України. Ми уважно стежимо за цим. Важливо дивитися на те, що Росія робить, а не те, що вона каже», – зауважив глава зовнішньополітичного відомства.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi