Повідомити про помилку

Володимир Зеленський закликав США ввести санкції проти Росії

20 січня 2022 11:52
Політика
views 526
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з американськими сенаторами наголосив на необхідності терміново ввести санкції проти Росії. Оскільки після вторгнення в Україну вони не матимуть жодного сенсу. 

Сенат зараз працює над великим пакетом санкцій, щоб утримати Росію від чергової агресії. Про це повідомляє американське видання Axios, посилаючись на інформацію чотирьох джерел, знайомих із дискусіями.

Зеленський висловив подяку семи сенаторам, які здійснили поїздку, за їхню двопартійну підтримку, але заявив, що обмеження потрібно вводити вже зараз, щоб дати зрозуміти Володимиру Путіну, що зі США не можна жартувати.

«Президент був гранично зрозумілий: „Північний потік“ має бути санкціонований зараз. І будь-які ймовірні санкції щодо „Північного потоку“ або інші санкції не допоможуть», — сказало Axios джерело, близьке до Зеленського.


Санкції, зумовлені подальшою ескалацією, «у кращому разі нейтральні, а в гіршому — фактично підбадьорюють Путіна», додало джерело, стверджуючи, що як сусіди українці краще розуміють «російський менталітет».

«Путін не розуміє таких розпливчастих загроз. „Якщо“ немає в його лексиконі. Є „так“ і є „ні“, — зазначив він.

Демократи та республіканці єдині у своїй підтримці України, але розходяться в думках щодо того, чи ефективніше запровадити санкції проти Росії зараз, щоб продемонструвати рішучість, чи зберегти загрозу майбутніх санкцій, щоб продемонструвати високу ціну вторгнення.

Які конкретно обмеження буде введено, поки що невідомо.

Коментарі

Інші новини по темi