Повідомити про помилку

Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про стратегію забезпечення державної безпеки

16 лютого 2022 18:08
Політика
views 993
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про стратегію забезпечення державної безпеки. Про це повідомляє сайт Президента.

 

Стратегія забезпечення державної безпеки РНБО схвалила на засіданні 30 грудня 2021 року. Документ розрахований на період до 2025 року і визначає «реальні й потенційні загрози держбезпеці України» та політику в цій сфері.

 

У блоці про загрози державній безпеці України прямо згадується лише одна держава — Росія та її окупаційні адміністрації, а також «окремі іноземні держави», низький рівень добробуту населення, «олігархічні кола», міжнародний тероризм тощо.

 

«Російська Федерація для реалізації власних стратегічних цілей в Україні, зокрема компрометації її державності, продовжує гібридну війну, системно застосовує політичні, економічні, інформаційно-психологічні та інші засоби, кібератаки», — йдеться в Стратегії.

 


У березні 2021 року Володимир Зеленський увів у дію Стратегію воєнної безпеки України, спрямовану на реалізацію державної політики у сфері оборони та визначення шляхів реалізації пріоритетів у воєнній сфері, сферах оборони та військового будівництва.

 

А в грудні 2021 року набула чинності Стратегія інформаційної безпеки, де серед глобальних викликів та загроз інформаційній безпеці згадується зокрема «інформаційна політика Російської Федерації».

Коментарі

Інші новини по темi