Повідомити про помилку

Володимир Зеленський назвав перше питання, з якого сьогодні почне зустріч з Джо Байденом

1 вересня 2021 10:30
Політика
views 477
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський планує почати переговори з президентом США Джо Байденом з теми тимчасово окупованого Донбасу і Криму.

«У нас буде не просто питання-відповідь. У нас буде серйозна зустріч, декілька буде секторів нашої розмови. Складно сказати, з якого сами питання почати. Багато речей на які хочеться отримати не відповідь, а отримати бачення. Тим більше, що питання не в тому, що запитує Україна і що відповідає Америка. Мені здається, що у кожної сторони є питання і відповіді», — заявив Зеленський і додав, що планує почати зустріч з обговорення питань Криму і Донбасу.

Окрім того, за словами Зеленського, на зустрічі з Байденом буде підійматися тема інвестицій: «Ми подякуємо президенту США за підтримку, вона відчувається в розбудові енергетичної системи України».

Також на зустрічі лідери України та США обговорять питання «Північного потоку-2».

«У нас є болюче питання „Північний потік-2“. Якщо він буде добудований, а всі говорять, що він буде добудований, то ми поборемося з тим, як він буде працювати. У разі працюючого „Північного потоку-2“, ми хотіли б домовитися про конкретні речі й гарантії з боку США», — зазначив Зеленський і підкреслив, що має на увазі введення нових санкцій проти РФ.


Як відомо, зустріч президентів почнеться 1 вересня о 21:00 за Києвом.

31 серпня президент Володимир Зеленський прибув з візитом до США. Президенти Володимир Зеленський та Джозеф Байден мають обговорити співпрацю в оборонній сфері, «Північний потік-2» та війну на Донбасі.

Сполучені Штати Америки виділять Україні дострокову військову допомогу у 60 мільйонів доларів. Вона передбачає також надання протитанкових систем Javelin та інших видів озброєнь.

Зеленський у межах візиту до США презентував План трансформації України, який стосується, зокрема, перетворень у військовій та економічній сферах. Захід відбувся у резиденції першого президента США Джорджа Вашингтона Маунт-Вернон. Зеленський розповів, що План містить кілька складових: безпека, інфраструктура, енергетична безпека, економічне зростання.

Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський в ході зустрічі з главою Міноборони США Ллойдом Остіном обговорили ситуацію на Донбасі. В контексті цього мова йшла про російські військові навчання «Захід-2021». 


Сторони обговорили ситуацію на сході нашої держави, яка залишається напруженою попри зусилля України щодо досягнення деескалації мирним дипломатичним шляхом. Зокрема, напруженість посилюється у зв'язку з проведенням Російською Федерацією військових навчань «Захід-2021».

Коментарі

Інші новини по темi