Повідомити про помилку

Збірна України з плавання не поїде на чемпіонат Європи в РФ

20 жовтня 2021 18:48
Спорт
views 447
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Федерації плавання України Андрій Власков розповів у коментарі UA:Суспільне, що збірна України мала виступати на чемпіонаті Європи в Казані в скороченому складі, оскільки держава змагання в Росії не фінансує – цим займається федерація самостійно.

Саме тому для участі в турнірі обрали лише двох плавців, які могли претендувати на медалі.

«Кілька тижнів тому Романчук з особистих причин відмовився він участі в чемпіонаті. Так само зробив і Бухов. Ми не втрачаємо ніяких очок, ніяких преференцій у цьому чемпіонаті немає», — розповів Власков.

Натомість на початку грудня відбудеться чемпіонат світу в Абу-Дабі.

«Ці змагання проходять майже одночасно, і готуватись до них непросто. Тому через комплекс цих причин тренерська рада, особисті тренери й самі спортсмени вирішили сконцентруватись на чомусь одному та не їхати в Росію», – сказав презент Федерації плавання.

Михайло Романчук — дворазовий олімпійський призер. На Олімпіаді в Токіо він виграв першу за 17 років медаль для України в плаванні – бронзу на дистанції 800 м вільним стилем. У кваліфікації він встановив олімпійський рекорд, і якби повторив цей результат у фінальному запливі, то виграв би золоту медаль. У кваліфікації на дистанції 1500 м українець теж був найшвидшим, але у фіналі здобув лише срібну медаль.

Владислав Бухов — півфіналіст змагань з плавання. Його федерація також планувала відправити на змагання як перспективного атлета.

 

Коментарі

Інші новини по темi