Повідомити про помилку

Чисельність ЗСУ зросте на 100 000 осіб, переговори щодо Донбасу: головне із заяв Зеленського у Раді

1 лютого 2022 10:56
Події
views 556
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У вівторок, 1 лютого, розпочалася сьома сесія Верховної Ради дев'ятого скликання. На урочистому засіданні виступив президент України Володимир Зеленський

На відкриття сесії було запрошено почесних гостей, членів Кабінету міністрів на чолі з прем'єром, попередніх президентів України, глав служб і відомств, іноземні делегації.

За словами президента, легкий перебіг вірусу Омікрон, менше госпіталізованих українців, менше смертей – це результат єдності 15 млн громадян України, що отримали два щеплення.

«Єдність влади вчора при ухваленні бюджету – це вдвічі більші зарплати для наших медиків. Єдність влади сьогодні – це нормальне проходження нових хвиль, достатнє забезпечення ліжками, киснем, мільярди гривень е-підтримки і мільйони громадян, які цим скористались», – додав Зеленський.


Президент заявив, що медіаполе — це нове поле битви. За його словами, новини стали новою зброєю.

За його словами, українцям потрібна єдність в інформаційному полі.

«У часи, коли медіаполе — це нове поле битви, новини — це нова зброя, а будь-які повідомлення, особливо побудовані на анонімних джерелах, мають реальний та великий вплив на наших людей, на психіку людей, на нашу державу. Особливо на нашу економіку», - заявив він, додавши, що гривня на сьогодні «почувається краще», у понеділок зміцнилася на 30 копійок.

Крім того, єдність розблокувала «нормандський формат» та дала можливість для діалогу, продовжив Зеленський.

«Уперше з 2014 року усі чотири сторони погодили спільну підсумкову заяву. Ми активно працюємо, щоб у найближчі дні узгодити дату наступної зустрічі радників у Берліні, де, сподіваюсь, буде домовленість щодо зустрічі лідерів нормандської четвірки», – сказав він.

Також, Зеленський підписав указ про зміцнення обороноздатності України. Зокрема, чисельність Збройних сил України зросте на 100 тисяч осіб.

За його словами, цим указом передбачено:

- збільшення грошового забезпечення військових на рівні не нижче трьох мінімальних заробітних плат;

- розробка концепцій житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей;

- чисельність збройних сил України збільшиться на 100 тис осіб за наступні 3 роки;

- термін служби контрактників буде збільшено;

- буде створено ще 20 бригад;

- передбачено перехід до професійної армії.

«Це старт переходу країни на професійну армію не тому, що скоро буде війна, а тому щоб далі був мир», — заявив Зеленський.

Коментарі

Інші новини по темi