Повідомити про помилку

В Росії духівника Поклонської засудили на три з половиною роки

30 листопада 2021 23:33
Росія
views 842
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пишуть російські ЗМІ.

Духівник української колаборантки Наталії «Няш-мяш» Поклонської, яка зрадила присязі і стала депутатом російської Думи, отримав строк у РФ.

Колишнього схиігумена Середньоуральського жіночого монастиря Сергія (Романова), який влітку минулого року захопив монастир за допомогою «казаків» та «ветеранів Донбасу», отримав 3,5 роки вʼязниці.

Раніше російський патріарх Кирило позбавив духівника Поклонської сану священника за цей вчинок.

Рішення ухвалив Ізмайлівський суд Москви. Романова визнали винним у самоврядності, порушенні права на свободу віросповідання та підбурюванні до самогубств.

Читайте також. Росіяни відправлять колаборантку Наталію «Няш-Мяш» Поклонську послом у Кабо-Верде

Прокуратура просила призначити священнослужителю чотири роки колонії загального режиму. За версією слідства, Романов закликав віруючих до суїциду під виглядом ідеології християнства, перешкоджав інвентаризації у захопленому ним монастирі. Після того, як йому заборонили богослужіння, він не пускав на територію монастиря представників РПЦ.

Сам Сергій не визнав своєї провини. «Я закликав не до самогубства, а до готовності пожертвувати життям, до релігійного подвигу... Я сам мрію повторити шлях Христа, йду до цього всім своїм життям», — сказав він у суді. Захист оскаржить вирок.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi