Повідомити про помилку

Помічника ватажка бойовиків Безлера відправили за грати на 11 років

15 грудня 2021 18:34
бойовики
views 4736
shares 16
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про вирок бойовику так званої «ДНР» розповідає «Радіо Свобода» та ОГПУ.

15 грудня Слов'янський міськрайонний суд виніс вирок Віктору Михеду.

Прокурори звинувачували його в катуваннях військовополонених, порушенні законів та звичаїв війни та веденні пропаганди угрупування Безлера у Горлівці.

«З червня 2014 по січень 2015 року він знімав на відео допити українських військовополонених та цивільних осіб, незаконно позбавлених волі представниками НЗФ РФ. Також, працюючи відеооператором, засуджений записував, редагував і розсилав пропагандистські відео з представниками „ДНР“ та виготовляв і розповсюджував так звані бойові листки групи Безлєра„, — пояснили в Офісі генпрокурора.

Сторона обвинувачення в суді довела, що засуджений був учасником спецпідрозділу «Комунікація» так званої групи Безлера терористичної організації «ДНР». Підрозділ розміщувався у захопленому адміністративному приміщенні Горлівського міськвідділу УБОЗ Головного управління МВС України в Донецькій області. 

Суд визнав Михеда винним у створенні терористичної групи, жорстокому поводженні з військовополоненими та цивільним населенням та пособником тероризму.

«Учасник терористичної організації, застосовуючи до військовополонених психологічне насильство, змушував їх прибирати у кімнатах сліди їх катувань і особисто контролював це із зброєю у руках„, — зазнаили в ОГПУ.

Сам Михед заперечував свою провину.

За його словами, під час суду його права були порушені — не надали час для підготовки до дебатів, не надали перекладача з української на російську. Засуджений стверджує, що відео фейкового розстрілу не знімав.

Останнє судове засідання за клопотанням адвоката Михеда проходило без присутності журналістів.

Під час пояснень у суді Михед зазначив, що вступив до загону Безлера, просив житло і можливість вести відеозйомку.

«У моєму проханні не було відмовлено„, – зазначив обвинувачений.

Він стверджує, що не був штатним співробітником угруповання, а фільмував наслідки обстрілів, які робила, начебто, українська сторона. Також Михед повідомив, що випускав інформаційні листівки з адресами бомбосховищ, а ще «допомагав будь-яким чином ополченцям».

На останньому судовому засіданні Михед заявив, що думає про оголошення голодування.

Наразі повний текст вироку ще не опублікували.

Коментарі

Інші новини по темi