Повідомити про помилку

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі, нові санкції: головне із засідання РНБО

10 листопада 2021 17:19
Події
views 218
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У середу, 10 листопада, відбулося чергове засідання Ради національної безпеки та оборони України. Її члени обговорили ситуацію на кордоні Білорусі та Польщі, запровадили санкції у зв'язку з відкриттям представництва Нікарагуа в окупованому Криму, а також заслухали звіти СБУ та МВС щодо попередніх рішень РНБО.

Головував на засіданні президент Володимир Зеленський. А його підсумки озвучив на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.


Мігранти на кордоні

За словами Данілова, члени Ради національної безпеки розглянули питання щодо загострення ситуації на білорусько-польскому кордоні, де тисячі мігрантів намагаються прорватися до ЄС.

«У нас відбулися попередні зустрічі з нашими розвідниками та силовиками. Це було питання №1 на засіданні. Усі відомства отримали відповідні вказівки», – сказав він, не уточнивши подробиці.

При цьому секретар РНБО жорстко відповів німецькому парламентарію Нільсу Шмідту на ініціативу тимчасового розміщення іракських біженців в Україні.

«У нас є пропозиція соціал-демократам з Німеччини взяти їх до себе додому, по два, по три, по п'ять осіб. З якого переляку ми повинні їх брати до себе, якщо німці про них повинні дбати? Дуже дивно, коли німці нам починають розповідати, що нам із цього приводу робити», – заявив Данілов.

Друге розглянуте питання – ситуація з енергетикою. По ньому доповідав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. У свою чергу, представники НАБУ відзвітували про стан справи щодо «Роттердам+».


Також було заслухано звіти щодо ситуації з українськими контрабандистами, злодіями у законі та кримінальними авторитетами.

За даними Служби безпеки України, завдяки боротьбі з контрабандою з початку 2021 року було донараховано майже 2 млрд митних платежів і сплачено 981 млн грн до держбюджету.

Загалом під обмеження щодо топ-контрабандистів потрапили 22 фізичних і 146 юридичних осіб. Зупинено фінансові операції у 23 банках, обмежено право вчиняти нотаріальні дії щодо 104 об'єктів нерухомості, припинено видачу дозволів і ліцензій на ввезення та вивезення валютних цінностей.

Крім того, на засіданні затвердили санкції проти осіб, які причетні до відкриття посольства Нікарагуа в Криму

«Наступне питання — питання застосування персональних санкцій щодо тих людей, які відкрили представництво Нікарагуа в Криму. Це вісім фізичних осіб — чотири громадяни Нікарагуа і чотири громадяни Російської Федерації», — зазначив він.


Крім того, ухвалено рішення про санкції проти трьох літаків, які на сьогодні експлуатуються у США. Секретар РНБО додав, що літак нардепа Віктора Медведчука з першого дня санкцій перебуває в аеропорту та нікуди не вилітав.

Коментарі

Інші новини по темi