Повідомити про помилку

Кулеба: Україна вимагає в РФ у 48-годинний строк надати роз'яснення щодо навчань на кордоні

11 лютого 2022 17:43
Події
views 235
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба у Twitter.

«Ми офіційно застосували механізм зменшення небезпеки, згідно з розділом ІІІ Віденського документа, та звернулися до Російської Федерації з запитом надати детальні роз'яснення щодо військової діяльності у районах, прилеглих до території України та в тимчасово окупованому Криму„, — написав Кулеба.

Згідно з положеннями Віденського документа, Москва має надати точні райони проведення військової діяльності, повідомити дати її завершення, а також найменування, підпорядкованість і кількість військових формувань. Також Кремль повинен повідомити про типи озброєнь та військової техніки, які беруть участь у навчаннях.

«Росія має 48 годин на відповідь. У разі її відсутності або надання недостатньої чи неналежної інформації, Україна звернеться до РФ та решти держав-учасниць Віденського документа щодо скликання надзвичайної зустрічі, на якій РФ повинна буде надати роз'яснення„, — заявив міністр.

Кулеба підкреслив, що Україна і надалі продовжить використовувати всі дипломатичні можливості для гарантування своєї безпеки.
 

Коментарі

Інші новини по темi