Повідомити про помилку

ОНОВЛЕНО: Під Києвом з автомата обстріляли авто помічника Зеленського Шефіра: поранено водія

22 вересня 2021 12:11
Події
views 499
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Замах на Шефіра підтвердив радник голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк. Поліція заявляє, що розпочала сецоперацію по розшуку нападників.

«Так, дійсно, сьогодні був обстріляний автомобіль першого помічника президента Сергія Шефіра. Важко поранений водій. Всього в машину було зроблено більше десятка пострілів. Очевидно, що це відкрите, навмисне і вкрай жорстке напад із застосуванням автоматичної зброї не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди „, — прокоментував Подоляк.

В Київській області оголошено план-перехоплення.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що Сергій Шефір зараз у безпечному місці, але пребуває у стані шоку: «Все нормально, живий-здоровий».

За словами Арахамії, Шефір вважає, що стріляли саме у нього, але влучили у водія.

Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія сказав на брифінгу, що Шефір цілий. «Поліція вмить зреагувала, пересадила його в службовий екіпаж і відвезла в безпечне місце», — сказав він.

За його словами, Шефір їхав на роботу: в 50% випадків він їздить за кермом сам, а в 50% — з водієм.

У комнтарі «Суспільному» прокурор розповів, що по авто Шефіра випустили щонайменше 18 куль.

«Між селами Ходосівка та Лісники по автомобіл було здійснено близько 18 пострілів з автоматичної зброї. Сам Сергій Шефір не постраждав, однак поранення отримав його водій. На даний час зі слів медичних працівників його життю нічого не загрожує. Кримінальне провадження розслідується за ч.2 статті 115 Кримінального Кодаксу України, а саме замах на вбивство двох і більше осіб», — розповіли журналістам.

Арахамія також зазначив, що на двох виїздах від будинку Шефіра є багато камер. Він очікує, що найближчим часом з'явиться багато відео з місця подій.

У Арахамії немає припущень про причини обстрілу автомобіля Шефіра.

За останніми даними, водій у важкому стані перебуває в реанімації.

Шефір – довірена особа президента Володимира Зеленського. Як пишуть ЗМІ, саме він веде всі особисті фінансові справи структур «95 кварталу» і виконує особисті доручення президента.

Його фактичний рівень впливу, такий же як і вплив голови Офісу президента Андрія Єрмака — набагато вищий ніж статус. Саме Шефір, за інформацією журналістів, особисто контактує з усіма олігархами, має право розставляти свої кадри на багато посад, зокрема, в енергетиці, ДФС, тощо. Він особистий гарант виконання багатьох таємних угод між Офісом президента і різними фінансово-політичними групами.

Шефір єдиний крім глави офісу президента Андрія Єрмака має необмежений доступ до президента і може доносити йому будь-яку інформацію.

Всі важливі політичні, кадрові рішення і голосування вирішуються трійкою — Зеленський, Єрмак, Шефір, і вплив Шефіра в цьому тріумвіраті на сотні процесів в державі дуже великий.

 

Коментарі

Інші новини по темi