Повідомити про помилку

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів ОРДЛО: вас використовують для ескалації

18 лютого 2022 19:09
Події
views 265
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний звернувся до мешканців окупованих територій з приводу загострення ситуації на Донбасі. За його словами, окупанти використовують населення для ескалації. Відеозвернення Залужного з'явилося у Facebook.

«Бойовики, підтримувані Російською Федерацією, продовжують загострювати ситуацію, свідомо вводячи в оману жителів тимчасово окупованих територій. Заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних Сил України та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності. Надану мною інформацію підтверджують і в ОБСЄ», — заявив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України. Єдиним прийнятним для України варіант деокупації людей і територій — політико-дипломатичний. 


«Наступальна операція на Донбасі обов'язково призведе до чисельних жертв серед цивільного населення, тому такі сценарії навіть не розглядаються… Навіть у ці дні, коли бойовики здійснюють численні порушення режиму припинення вогню, ми відповідаємо тільки у випадку загрози життю особового складу чи цивільних мешканців. Ми не піддаємося на провокації. Ми не стріляємо по житловим районам, де бойовики цинічно розмістили свої позиції. Я звертаюся до жителів тимчасово окупованих територій — не вірте брехні окупаційної влади! Вас використовують для ескалації ситуації з метою розв'язання чергового кровопролиття»
, — заявив головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, Залужний спростував повідомлення російської пропаганди щодо «диверсій» з боку України у Горлівці. За його словами, така інформація взагалі не відповідає дійсності.

«Ми об'єктивно не зможемо спростовувати всі фейки, які в геометричній прогресії в ці напружені дні сіє ворожа пропаганда, тому я закликаю всіх вірити тільки офіційним джерелам інформації і вірити в Збройні Сили України!», — додав Залужний.

Коментарі

Інші новини по темi