Повідомити про помилку

Україна може отримати від США систему «Залізний купол»

15 вересня 2021 14:26
Політика
views 353
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сполучені Штати Америки можуть продати або передати Україні компоненти системи протиракетної оборони «Залізний купол». 

В законопроєкт про оборонну політику на 2022 рік, підготовлений комітетом Палати представників з питань збройних сил, конгресмен Скотт Франклін вніс поправку, яка потребує від Пентагону представити Конгресу доповідь з описом варіантів можливого продажу або передачі Україні «існуючих систем», які, ймовірно, не будуть розгорнуті американською армією в найближчому майбутньому.

У законопроекті не визначено будь-яку конкретну систему озброєнь, яку слід передати Україні. Але один співробітник Конгресу пояснив, що під формулюванням про передачу «існуючих систем» маються на увазі, швидше за все, дві армійські батареї «Залізний купол».



В Офісі президента України підтвердили, що «Залізний купол» нам можуть передати завдяки домовленостям, які були досягнуті під час візиту Володимира Зеленського в Америку.

Слід зазначити, що з моменту розгортання в Ізраїлі в 2011 році «Залізний купол» зарекомендував себе як один з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності в світі.

Що таке «Залізний купол»

- Система протиракетної оборони Iron Dome була створена ізраїльською оборонної компанією Rafael у партнерстві з Raytheon і почала використовуватися армією Ізраїлю з 2011 року. Її завдання – захищати країну від балістичних і крилатих ракет, снарядів та інших повітряних загроз.

- «Залізний купол» зарекомендував себе як один з найефективніших у світі засобів знищення ракет малої дальності. Ізраїльські військові заявили, що збили близько 90 відсотків ракет, випущених по Ізраїлю за останні декілька років.

- Система ПРО складається з радару і контрольного центру, які розпізнають ворожі ракети і можуть всього за кілька секунд прорахувати їх траєкторію і ймовірну ціль. «Залізний купол» здатний перехоплювати ракети з дальністю до 70 км і може забезпечити захист міста середньої величини.

Коментарі

Інші новини по темi