Повідомити про помилку

Укрзалізниця планує дорогу до курорту Коломойського за мільярд грн

10 жовтня 2021 19:32
Економіка
views 629
shares 7
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В «Укрзалізниці» вивчають можливість будівництва нової залізничної гілки, яка буде вести від станції Татарів до гірськолижного курорту Буковель. Про це заявив директор філії УЗ «Пасажирська компанія» Олександр Перцовський, повідомляє URM.

Одним з розглянутих варіантів є продовження залізниці від залізничної станції Татарів безпосередньо до курорту.

Перцовський заявив, що проект поки що на рівні попереднього технічного обґрунтування. Наразі вивчається, які гілки можна прокласти. Але вже є зацікавлені приватні інвестори.

За попередніми підрахунками інвестиції будуть починатися від 1 млрд грн.

На будівництво піде не менше одного року з моменту прийняття рішення. На тривалість проекту в тому числі вплине те, чи буде ділянка колії електрифікованою.

Уркзалізниця планує зосередитися на супутній інфраструктурі проекту. Зокрема, протягом найближчого року Перцовський анонсував рішення щодо комплексу робіт на станції Татарів: поліпшення вокзального комплексу, будівництво стоянки для автобусів, якими туристи добиратимуться безпосередньо до курорту, подовження і розширення платформи. 

Зазначимо, курорт Буковель перебуває у частковій власності олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. ТОВ «Скорзонера», кінцевими бенефіціарами якого є Боголюбов та Коломойський, володіє курортом.

Коментарі

Інші новини по темi