Повідомити про помилку

Володимир Зеленський вніс в Раду законопроект про економічний паспорт українця

6 грудня 2021 14:30
Економіка
views 551
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський вніс в Раду законопроект про економічний паспорт українця. Він обіцяв його внести до 10 грудня. Про це відомо з сайту ВРУ. 

Перший законопроєкт (№6394) стосується безпосередньо економічного паспорту та його законодавчого закріплення. Другим вносяться зміни до Бюджетного кодексу у частині державних внесків до системи економічного паспорта. Президент визначив їх невідкладними.

Крім економічного паспорту, Зеленський вніс до Ради ще два документи – щодо Фонду майбутніх поколінь, які вносять зміни до Податкового кодексу, а також Кодексу про адміністративні порушення та Кримінального кодексу. Ці два документи, також, невідкладні.

Оскільки такий фонд існує закордоном, він котролює надходження від нафти та газу для майбутніх цілей. Тож, ці два законопроєкти теж пов'язані з економічним паспортом українця.

Що таке економічний паспорт

Це рахунок, на якому до повноліття дитини накопичуватимуться гроші за користування українськими надрами. Президент наголосив, що фактично це кошти з ухваленого законопроєкту № 5600, який стосується внесення змін до Податкового кодексу.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, що на момент досягнення 18-річного віку діти, народжені 2019 року, зможуть отримати на спецрахунки кошти від рентних платежів у розмірі $10 000.

Коментарі

Інші новини по темi