Повідомити про помилку

РФ вимагає в України повернути всю отриману від Заходу зброю, вислати інструкторів та порвати з НАТО

9 лютого 2022 22:28
Події
views 1405
shares 6
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Речниця російського МЗС Марія Захарова назвала нові так звані «умови деескалації» від РФ, передає ТАСС.

«Ми переконані, що досягти деескалації ситуації навколо України, про яку так багато говорять і пишуть наші західні партнери, можна дуже швидко. Для цього треба припинити постачання Україні озброєнь, відкликати з її території західних військових радників, інструкторів, припинити спільні навчання ЗСУ та країн НАТО. А також вивести всі раніше поставлені Києву іноземні озброєння за межі української території„, — сказала Захарова.

Водночас Захарова оголосила про «штучне нагнітання напруженості навколо України» та закликала до «практичних кроків», зокрема, зажадала візиту західних дипломатів до окупованих Донецька і Луганська. У цьому контексті Захарова нагадала про візит у зону ООС голів МЗС Німеччини, Австрії, Словаччини та Чехії. Також вона не забула назвати Революцію Гідності назвала «антиконституційним переворотом».

«Начебто, благородна місія. Начебто, розпочався процес, до якого ми завжди закликали. І ось у бронежилетах та касках західні дипломати просунулися до лінії зіткнення. Але є нюанс: тільки з одного боку — підконтрольного Києву. Ось далі вони чомусь не пішли. Ось ця сама риса, яка не є червоною для вас, ось її потрібно перейти, я маю на увазі лінію дотику, і відвідати все-таки і вшанувати своєю увагою тих людей, які багато років страждають через те, що ви колись надихали українських політиків на здійснення антиконституційного перевороту„, — сказала Захарова.

При цьому вимогу до західних дипломатів відвідати Донецьк і Луганськ Захарова аргументувала тим, що це питання дотримання прав жителів «країни, яка припала до всіх західних цінностей», натомість жодним словом не згадала про так звані «народні республіки».

«Їх цікавить все. Всі регіони світу, до яких не належать країни їх акредитації, маю на увазі континенти, материки. Так, благородна справа висвітлювати ситуацію у всіх куточках планети. Перебуваючи в США, дбати про уйгурів, перебуваючи в Британії, ставити питання про М'янму. Але є один маленький нюанс: Британія та Україна — це один Європейський континент. Це так чи інакше сусіди щодо спільності цього єдиного європейського простору. То чому ж ситуація з правами людини за десятки тисяч кілометрів від тієї ж Британії Лондон так хвилює і вони починають свої репортажі з проблематики прав людини, а коли справа доходить до безпосереднього сусіда по континенту, країни, яка припала до всіх західних цінностей, вони ці права людини забувають?» — додала Марія Захарова.

Коментарі

Інші новини по темi