Повідомити про помилку

Українець в фіналі Чемпіонату світу з боксу здолав росіянина та став чемпіоном у 19

6 листопада 2021 23:12
Спорт
views 584
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет та «Суспільне».

Повне відео бою за посиланням.

Юрій Захарєєв приніс Україні єдину медаль Чемпіонату світу-2021 з боксу. Боєць був єдиним представником України, якому вдалося дійти до боїв за медалі.

У фіналі українець Захарєєв боксував проти досвідченішого представника Федерація боксу Росії — Вадима Мусаєва. На шляху до бою за «золото» українець здобув п'ять перемог, зокрема переміг двох ексчемпіонів світу, Мусаєв же виграв чотири бої.

У фінальному поєдинку Захарєєв декласував суперника. Українець впевнено забрав перший раунд за оцінками усіх суддів, 10:9. 

Поступаючись супернику зростом та довжиною рук, Захареєв виступав агресором, атакуючи першим і змушуючи росіянина промахуватися. При цьому сам Юрій регулярно діставав Вадима правими прямими.

У другому раунді Мусаєв трохи пристрілявся і став краще зустрічати джеби українця. Але у другій половині раунду Захареєв знову налагодив роботу двійками та неодноразово діставав росіянина праворуч.

У третьому відрізку Юрій багато рухався і витончено уникав спроб суперника переламати хід сутички, не забуваючи закріплювати перевагу точними одиночними з дистанції.

Підсумковий результат — чотири рази по 30-27 і 29-28 на користь Захарєєва. 5:0 – одноголосне рішення суддів.

За оцінками чотирьох суддів після двох раундів Захарєєв вигравав 20:18, ще один зафіксував проміжну нічию — 19:19.

В останньому раунді Юрій віддав супернику центр рингу, перейшов у позицію другого номера, але не дав нічого продемонструвати супернику в атаці. І у підсумку, усі судді віддали українцеві перевагу також в останньому раунді.

На шляху до чемпіонства 19-річний Захареєв пройшов Сомалі Махмуда Саїда (5:0), Мохаммеда Акбара з Англії (5:0), Юба Сіссоко з Іспанії (5:0), казахстанця Асланбека Шимбергенова (3:2) та азербайджанця Сархана Алієва (5:0).

Коментарі

Інші новини по темi