Повідомити про помилку

Кабінет міністрів продовжив заборону ввезення в Україну певних товарів з території Росії

23 грудня 2021 15:01
Події
views 194
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Кабінет міністрів продовжив заборону ввезення в Україну певних товарів з території країни-агресора. Заборона російських товарів продовжена до 31 грудня 2022 року. Про це оголосили 23 грудня на засіданні уряду.

Цей документ подовжує до 31 грудня 2022 року урядову постанову № 1147 від 30 грудня 2015 року.

До товарів, які заборонені до ввезення, входять зокрема м'ясо, риба, шоколад, кава, печиво, цукерки, лікарські засоби, одяг, добрива, вагони, трактори, папір та інше. 

У пояснювальній записці йдеться, що влада вжила відповідних заходів у відповідь на «дискримінаційні та недружні дії держави-агресора», оскільки Росія у 2016 році заборонила ввезення низки товарів з України. Тільки у 2021 році РФ двічі розширювала перелік заборонених товарів.


«Зазначені дії з боку РФ (застосування торговельних санкцій та обмежувальних заходів у торгівлі), які серед іншого викликані протидією України агресії РФ стосовно нашої держави, створюють загрозу заподіяння шкоди інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України і законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, та містять ознаки недружніх дій стосовно України у сфері торгівлі»
, — йдеться в документі.

У 2020 році імпорт із Росії до України скоротився на 35% і тепер у структурі нашого імпорту частка РФ становить 8,4%.

Загалом торік імпорт із країн СНД (Співдружність Незалежних Держав — міжнародна організація, до якої входить 9 пострадянських країн) скоротився на 29%.

Наразі 40,7% торгового обороту України припадає на Європейський Союз. Попри скорочення імпорту на 6,2% та експорту на 11,3%, ЄС залишається з найбільшою часткою в структурі української торгівлі.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi