Повідомити про помилку

З російського аеропорту «Внуково» вилетів літак до Казахстану

5 січня 2022 19:21
Події
views 2096
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

З Казахстану, де продовжуються масові протести, масово вилетіли приватні літаки, що належать місцевій еліті. Тим часом туди начебто вилетів російський літак. Але йому довелося змінити курс після захоплення аеропорту в Алмати. Про це свідчать дані публічного вебсервісу, що дозволяє в реальному часі спостерігати за положенням повітряних суден, Flightradar24.

Тільки за останню добу було зафіксовано близько 10 рейсів, які залишають Казахстан. Літаки вилітали з Астани та Алмати і прямували переважно до Європи. Також було помічено переліт до Москви. Місцеві ЗМІ, які підтримують протести, повідомляли, що це був «урядовий джет».

Літак належить російському уряду

Журналіст Азамат Майтанов заявив, що літак, який летів до Казахстану із «Внуково» належить російському уряду. Причини польоту та приховання маршруту – невідомі.

«Ту-214 російського „урядового загону“, що летів з „Внуково“ в Казахстан, вирішив приховати свій маршрут прямо посеред рейсу», – заявив Майтанов.

Судячи з напрямку руху Ту-214, літак не курсував до столиці Казахстану, однак після приховання свого маршруту, екіпаж міг запросто міг змінити його.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi