Повідомити про помилку

Андрій Єрмак цього тижня проведе переговори з Дмитром Козаком

24 грудня 2021 20:05
Політика
views 511
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак цього тижня проведе переговори з заступником голови адміністрації президента Росії Дмитром Козаком. Сторони обговорять, що відбувається в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу. Про це Єрмак заявив в інтерв'ю для видання «Фокус»

«Ми спілкувалися тиждень тому і знову плануємо контактувати на цьому тижні. Ми з ним говоримо про те, що відбувається в ТКГ, обговорюємо саме ініціативи України», — зазначив голова ОП.

Крім того, Єрмак нагадав, що Козак є політичним радником російського лідера в «нормандському форматі», тому сторони обговорять і цей переговорний процес.

«Як ви знаєте, Дмитро Козак — політичний радник російського лідера в нормандському форматі. Також періодично ми проводимо консультації з питань, обговорюваних в ТКГ», — уточнив Андрій Єрмак.


Також зазначимо, що раніше Єрмак заявив, що президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін можуть провести переговори лише тоді, коли буде впевненість, що буде предмет для обговорень.

«Наш президент ніколи не дзвонить туди, де він не впевнений, що його дзвінка чекають і йому готові відповісти. Була всього одна спроба в цьому році встановити контакт. Вже не пам'ятаю, з якої причини розмова не відбулася. Тому як тільки буде впевненість, що президент РФ готовий розмовляти і буде предмет для розмови, він відбудеться», — заявив він.

Керівник ОП також додав, що Зеленський готовий до зустрічі з Путіним, однак коли і де вона відбудеться поки невідомо.

«Переговори з Росією ведуться постійно, ми спілкуємося в рамках Нормандського формату. Як Ви знаєте, Дмитро Козак є політичним радником російського лідера в нормандському форматі. Також періодично ми проводимо консультації щодо питань, які обговорюються в ТКГ», — додав Єрмак.

Коментарі

Інші новини по темi