Повідомити про помилку

Українські вчені виявили на території держави 12 різних варіантів штаму коронавірусу Дельта

23 грудня 2021 20:38
Події
views 185
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Українські вчені виявили 12 варіантів штаму «Дельта», які циркулюють в країні. Один з них новий і, ймовірно, потрапив з Росії. 

Про це повідомили на Facebook-сторінці Інституту молекулярної біології й генетики у четвер, 23 грудня. Учені проаналізували 74 зразки, взяті у пацієнтів з коронавірусом з дев'яти регіонів. Штаму Омікрон серед них виявлено не було.

Зразки надали ученим для дослідження співробітники Центру громадського здоров'я України. Вони були взяті в українців період з 18 листопада по 1 грудня. Як встановили в ІМБГ, усі вони були саме штамом Дельта, але різних варіантів. Крім того, їх спектр відрізняється від тих, що були поширені в листопаді.


В установі також розповіли, що зафіксували варіант Дельти AY.122, який нині активно розповсюджується у Росії. Він відрізняється від інших тяжким перебігом захворюваності та високою смертністю. Його було зафіксовано у Дніпрі, Полтаві, Сумах, Одесі, Житомирі й Миколаєві.

«Вчені ІМБГ зафіксували 12 різних варіантів штаму „Дельта“, проте їх спектр відрізняється від тих, які були поширені в листопаді. Зокрема, виявлено новий для України варіант „Дельта“-штаму AY.122, який активно поширюється в Росії і характеризується важким перебігом хвороби, високою швидкістю інфікування і високою смертністю», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили в інституті, у зразках з Одеси було виявлено 10 різних типів Дельта-штаму з різних країн: з Росії, США, Ізраїлю та держав Європейського союзу.

Коментарі

Інші новини по темi