Повідомити про помилку

ВАКС засудив Гримчака на 10 років

24 лютого 2022 00:12
Події
views 3420
shares 6
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє журналіст Олег Новіков та пресслужба ВАКС.

Ексзаступника міністра  з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака визнали винним та присудили 10 років в'язниці.

Нагадаємо, у 2019 році його затримало НАБУ.

За версією слідства, Гримчак погодився за хабар у $100 тис. вплинути на заступника генпрокурора для «правильного» рішення суду.

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі: Віктор Маслов (головуючий суддя) і суддів Віктора Строгого, Лесі Федорак винесли обвинувальний вирок.

Вони засудили ексвисокопосадовця до 10 років позбавлення волі.

Також суд конфіскував все його майно і заборонив обіймати певні посади протягом років після відбуття основного покарання.

Гримчака взяли під варту в залі суду. Судді також задовольнили цивільний позов до Гримчака на суму 980 тис. грн, судом додатково стягнуто з ексзаступника міністра ще 200 тис. грн судових витрат.

Сам вирок ще не набув чинності і може бути оскаржений до апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів

НАБУ та САП звинувачують Гримчака в тому, що він пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Його посередником був помічник, рідний брат дружини Гримчака Ігор Овдієнко.

Щодо Овдієнка суд раніше закрив справу у зв'язку з його смертю. Так, Гримчак під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. За моїми даними, йдеться про Анжелу Стрижевську.

Коментарі

Інші новини по темi