Повідомити про помилку

Активісти вимагають в Зеленського накладення санкцій на Басту: той знову дає концерти в Україні

19 грудня 2021 18:08
Політика
views 1684
shares 17
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Звернення до влади активісти Кримськотатарського ресурсного центру.

Організація підготувала звернення до президента, голови СБУ, голови Верховної Ради та голови Нацбанку із закликом застосувати санкції до понад двох сотень громадян Російської Федерації та інших країн за незаконне відвідування окупованого Криму. 

«Кримськотатарський ресурсний центр підготував листи на ім'я президента України, голови СБУ, голови Верховної Ради, голови Нацбанку із закликом застосувати санкції до більш ніж двох сотень громадян Російської Федерації, а також деяких інших держав, які проводили концертну чи іншу публічну діяльність на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, або відвідували півострів у приватних справах із порушенням законодавства України„, — йдеться у повідомленні.

17 грудня Баста провів концерт у Харкові.

Нагадаємо, раніше цьому російському виконавцю на 3 роки забороняли візити в Україну через незаконне відвідування окупованого Криму.

На 19 грудня оголошено концерт Басти у Києві.

Зазначимо, трирічна заборона на відвідання Бастою України діяла  з 2017 до 2020 року.

Активісти вже заявили, що пікетуватимуть захід.

Також вони наголошують, що Шуфутинський планує приїхати в Київ 8 березня, де збирається дати концерт у Stereo Plaza.

Зазначимо, 21 вересня шоумен Ігор Кондратюк зареєстрував петицію до президента про заборону в Україні концертів російських виконавців. 27 жовтня Зеленський доручив СБУ та РНБО розглянути пропозицію Кондратюка.

25 вересня у СБУ заявили: «не отримували даних, що російський репер Василь Вакуленко за три роки заборони на в'їзд до України здійснював дії, які можуть завдати шкоди національній безпеці».

Коментарі

Інші новини по темi