Повідомити про помилку

США та ЄС розчаровані зривом обрання голови антикорупційної прокуратури

9 жовтня 2021 14:45
Політика
views 205
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в заяві посольства США в Україні.

«ЄС та США дуже розчаровані незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, вирішального органу у боротьбі з корупцією на високому рівні„, — йдеться в повідомленні.
 
Посольство закликало відбіркову комісію відновити роботу без подальших затримок.
 
«Зупинка процесу відбору підриває роботу антикорупційних органів, створених Україною та її міжнародними партнерами„, — наголосили в дипмісії.

Нагадаємо, в Україні вже понад рік не можуть призначити нового голову САП. Назар Холодницький залишив посаду 21 серпня. Залишилось лише два претенденти на голову САП — детектив НАБУ Олександр Клименко і прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк. Інших комісія відсіяла. Комісія складається з 7 представників, делегованих парламентом та 4 від Ради прокурорів. 

Троє членів комісії обрано від фракції «Слуга народу», 2 — від «За майбутнє», та по одному від «Довіри» та ОПЗЖ. 

Наприкінці серпня четверо членів комісії по обранню керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) від Ради прокурорів — Роман Куйбіда, Нона Цоцорія, Драго Кос та Томас А. Файрстоун — заявили про проблеми із конкурсом та спроби вплинути зсередини на його результати та у зв'язку з цим не виключають свого виходу з комісії.

Коментарі

Інші новини по темi