Повідомити про помилку

У Черкасах волонтери ДемСокири збирать елекронні сигарети, щоб зробити павербанки для військових

16 листопада 2022 15:39
Події
views 818
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Черкасах волонтери громадської організації «Демократична Сокира» збирають одноразові електронні сигарети, як використані, так і нові, аби дати їм нове життя — у вигляді павербанків для захисників Сил Оборони України.

Про це Суспільному розповіла активістка Олена Смірнова, повідомляє пресслужба ДемСокири.

Як розповів волонтер Павло Пасєчко, ідею збирати сигарети перейняли у колег із Запоріжжя.

«Почали збирати їх ще навесні. У наших колег із Запоріжжя виникла ідея збирати електронні одноразові сигарети. Вони в Запоріжжі з них виготовляють павербанки та тепловізори. Вони кинули клич, аби всі збирали і надсилали їм. Тож ми так і зробили», — возповів Пасєчко.

За його словами, протягом цього часу вдалось зібрати чимало:

«Ми просто виклали пост на нашій сторінці у Facebook, що збираємо електронні сигарети, і люди почали нести. Зібрали відносно багато, якщо рахувати у п'ятилітрових банках, то близько чотирьох. Якось прийшов хлопець і приніс одразу цілу баклажку. Хтось приносить по декілька штук, а є люди, які приносять великі об'єми. Долучились також до збору працівники різних офісів, де їх і збирають».

Олена Смірнова розповіла, що у Запоріжжі з цих сигарет виготовляють павербанки для військових:

«Наші активісти із Запоріжжя вже неодноразово нам надсилали павербанки, виготовлені з цих електронних сигарет. Ми перевіряли їх і відправляли бійцям. Військові ж дали позитивну характеристику їм. Такі павербанки мають вигляд не такий естетичний, як магазинні пристрої, однак значно дешевше обходяться», — підкреслила вона.

Також Олена зазначила, що від такого збору є інша користь — екологічна:

«Я взагалі підтримую перероблення та утилізацію всього, що тільки можна, підтримую подвійне використання речей. Тому для мене ця ідея — це як нове життя для акумуляторів. Тому що скажемо чесно — мало хто їх здає для спеціальної утилізації».

Коментарі

Інші новини по темi