Повідомити про помилку

Український стартап з виготовлення роботів залучив $5 млн інвестицій

31 грудня 2021 14:41
Економіка
views 418
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на пресреліз компанії Deus Robots.

Компанія Deus Robots заснована виходцем з Житомира Павлом Пікуліним. Йому 32 роки, а перший свій сайт він створив у 7.

В інтерв'ю для dev.ua Пікулін розповідає, що перший свій мільйон заробив у 25.

Компанія BGV Trident Capital, заснована Іллею Пономарьовим і Геннадієм Буткевичем (співвласник «АТБ»), інвестувала $5 млн у його стартап із виробництва роботів Deus Robots.

Раніше Пікулін протягом трьох років розвивав компанію на власні кошти. Чоловік інвестував понад мільйон доларів у своє дітище.

Він планує до кінця 2022 року розпочати серійне виробництво з обсягом близько 400 роботів на місяць. Ці роботи використовуватимуться для автоматизації логістичних процесів.

В 2021 році Deus Robots випустила й поставила замовникам 40 роботів.

«На будь-якому складі є низка завдань, що їх вирішують люди: це сортування, комплектація замовлень і перевезення вантажів. Ми розробляємо робототехнічні рішення саме для цих завдань. Наразі ми маємо трьох роботів: для сортування товарів і посилок, для перевезення стелажів і для перевезення палет. Наступного року з'являться три нові моделі роботів, які вирішуватимуть інші завдання, наприклад, зможуть забирати товар із полиць і стелажів», — наводяться слова Пікуліна.

За його словами, ринок робототехніки — перспективний напрям для інвестування. Вже нині в портфелі Deus Robots замовлення на постачання 400+ роботів у 2022-2023 роках.

«Один наш робот може працювати близько 18 годин на добу. Це перевищує робочий день вантажника або менеджера складу, в яких робочий день триває вісім годин. А додайте вихідні, відпустку, лікарняні й інші адміністративні витрати, пов'язані з наймом людей (навчання, транспортні витрати тощо)», — роз'яснив Павло Пікулін.

У релізі також зазначається, що розвитку робототехніки в Україні сприяє партнерство з компанією «Нова пошта». Роботи DEUS Robots уже тестуються в логістичному ланцюжку в процесах сортування і переміщення вантажів компанії «Нова пошта».

Коментарі

Інші новини по темi