Повідомити про помилку

У Токіо розпочалась церемонія відкриття Паралімпіади

24 серпня 2021 14:47
Спорт
views 170
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

24 серпня у Токіо відкрили Паралімпіаду. Паралімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 серпня по 5 вересня, на них будуть розіграні 540 комплектів нагород в 22 видах спорту. Україну представлять 143 атлета у 15 видах спорту.

Перші комплекти нагород розіграють 25 серпня. Останні — 5 вересня. Тоді і відбудеться церемонія закриття Ігор.

Першим з української команди розпочне змагання за медалі Артем Манько, який зустрінеться з Тянем Цзяньцюанем від КНР у фехтуванні на шаблях.

Вперше українці будуть представлені в голболі, бадмінтоні та тхеквондо.

Для України це сьома літня Паралімпіада. На шести попередніх іграх «синьо-жовті» здобули у сумі 374 нагороди, 125 з яких — золоті. Україна традиційно перебуває у фаворитах Паралімпіади. На минулих Іграх у Ріо збірна України посіла третє місце, здобувши 41 золото, 37 срібних та 39 бронзових медалей. 

На Паралімпійських Іграх уперше в історії кожна країна матиме по два прапороносці — чоловіка та жінку. Відповідне рішення ухвалив Міжнародний олімпійський комітет у контексті позиції відстоювання принципів гендерної рівності.

Український прапор на відкритті пронесли Віктор Смирнов та Єлизавета Мерешко.

Віктор Смирнов — один із найдосвідченіших та найтитулованіших українців на Паралімпіаді у Токіо. Чоловік змагатиметься серед спортсменів із порушенням зору. На його рахунку 16 медалей, які він виграв упродовж чотирьох Паралімпіад, шість із яких — золоті: в Афінах у 2004 році плавець здобув п'ять золотих нагород (100 метрів на спині та батерфляєм, 200 метрів вільним стилем та комплексом, а також 400 метрів вільним стилем).

Ще одне «золото» Смирнов здобув у 2012 році на дистанції 100 метрів батерфляєм. На останній Паралімпіаді плавець виграв одну срібну нагороду: у фіналі дистанції 200 метрів комплексом він проплив з другим часом.

Єлизавета Мерешко представлятиме Україну у класі плавання серед спортсменок із порушенням рухливості. В активі 29-річної плавчині п'ять нагород на попередній Паралімпіаді у Ріо-де-Жанейро, чотири із яких — золоті: 50 метрів вільним стилем, 100 метрів вільним стилем і брасом, а також 400 метрів вільним стилем.

Нагадаємо, 12 серпня у Києві за участі президента українську паралімпійську збірну провели на Ігри в Токіо

Коментарі

Інші новини по темi