Повідомити про помилку

Венеціанська комісія обрала нового президента — ним стала Клер Базі-Малорі

10 грудня 2021 13:55
Події
views 167
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Новим президентом Венеційської комісії стала Клер Базі-Малорі. Вона замінила на цій посаді Джанні Букіккіо, який перебував на посту з 2009 року. Про це повідомляє пресслужба Ради Європи.

Нова президентка Венеціанської комісії – випускниця Національної школи адміністрації у Франції. Вона займала різні посади в уряді Франції, від старшого державного аудитора Рахункової палати Франції до директора лікарень Міністерства охорони здоров'я та соціальних справ.

Також наголошується, що Малорі має низку почесних нагород, зокрема «Офіцер Почесного ордену» та «Офіцер Національного ордену за заслуги».

Зі свого боку Джанні Букіккіо продовжить роботу з Венеціанською комісією як «Спеціальний представник».

Зазначимо, що Венеціанська комісія – це консультативний орган з конституційного права, створений при Раді Європи у 1990 році. З 2002 року брати участь у роботі комісії можуть і країни, що не входять до РЄ. Сесії відбуваються у Венеції, звідки й назва комісії. Основна форма її роботи – аналіз законів та законопроєктів держав-учасниць, що зачіпають проблеми конституційного права.

 

Що відомо про Клер Базі-Малорі

Випускниця Національної школи управління у Франції (1978-1980 рр.), Клер Базі-Малорі займала безліч різних посад у французькому уряді, від старшого державного аудитора Рахункової палати Франції (1990-1994 рр.) до директора лікарень у Рахунковій палаті.

Вона була членом Комісії з компенсації втрат жертв через антисемітське законодавство (1999-2002 рр.), і посередником у співпраці з академічним співтовариством за указом про зміну статусу професорів (2009 р.).

Клер Базі-Малорі отримала такі нагороди, як кавалер Почесного легіону (2009 р.) та кавалер Національного ордену «За заслуги» (2005 р.).

Коментарі

Інші новини по темi